Comparative Building Costs

05/01/2014 |

Wellness Centers

Health Center Revitalizes Mill

An adaptive reuse of a 120-year-old granite mill building, this fitness center preserves the existing clerestory windows, heavy timber construction, and exposed interior stone and brick walls. The 18,000-square-foot space includes 28 exam rooms, an up to 100-person conference room, and spaces for clinical and administrative staff.

The basement was converted to the mechanical room, allowing for full build-out of the upper levels. A large community room – with a full teaching kitchen, an attached exam room, and teleconferences capabilities – can serve as a classroom, staff fitness area, or as multiple meeting spaces when subdivided into smaller rooms.

Center Offers Multiple Services

This site combines an independent fitness business accessible to the community with a rehabilitation and therapy center that is part of the connected hospital. To meet these unique goals, a large warehouse was converted. It was imperative that both locations establish and retain their own identities.

The fitness center includes a 1/10th mile oval track, a 25-meter lap pool, and a full locker room. The rehabilitation area features classrooms for training employees and a 100-seat meeting room available to the public. These spaces are equipped with audio-visual equipment, motorized screens, overhead projection, and surround sound.










Related Coverage

antalya escort
xxx movies
alanya escort bayan
ladyhammer casino onlybitcoincasino.com
18 film izle
porno
ankara escort
magnet
replica watches
huluhub.com
şirinevler escort
beylikdüzü escort